Pečená vepřová žebra s kořenovou zeleninou

Pečená vepřová žebra můžou být skvělou pochoutkou k obědu, ale i jako chuťovka po studenu třeba k pivu.

Reklama

Ingredience

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Vepřová žebírka si opláchneme. Osolíme, opepříme, přidáme kmín a potřeme prolisovaným česnekem.
2.
Naskládáme si žebra do pekáče, přidáme papriku, grilovací koření, sojovou omáčku a na kostky nakrájenou cibuli. Podlijeme vodou a dáme do trouby na 180 °C zhruba na 1 hodinu.
3.
Všechnu kořenovou zeleninu si nakrájíme na kostičky, přidáme k žebrům, podlijeme vínem a pečeme další 1 hodinu do změknutí. Během pečení obracíme a podléváme výpekem.
4.
Můžeme podávat s jakoukoliv přílohou, zeleninou, hořčicí, křenem a feferonkama.

Od: Petuler, 25.10.2020

Reklama
Reklama

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 10 min příprava
2 hod vaření
2 hod 10 min celkem
Množství: 4 × porce
Autor: Petuler
Cena ingrediencí: 1 × porce = 51 Kč
Rozpis na položky
Kategorie: hlavní chod, česká, vepřové maso, bezlepkové, bez laktózy
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
679.20 kcal
Protein
59.71 g
Sacharidy
z toho cukr
26.22 g
11.08 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
30.21 g
6.43 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama