Vepřová žebra v čoko-chilli marinádě

Vepřová žebírka v čokoládovo-chilli marinádě jsou skvělou kombinací sladkého, pálivého a voňavého. Dlouhé pečení zajišťuje, že budou šťavnatá a křehká, zatímco marináda dodá výraznou chuť s tóny kakaa a koření. Servírují se s libovolnou přílohou.

Reklama

Ingredience

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Vepřová žebírka očistíme, osušíme papírovou utěrkou a připravíme na marinování.
2.
Ve velké míse smícháme kakao, mleté chilli, med, sójovou omáčku, prolisovaný česnek, rostlinný olej, sůl a pepř. Dobře promícháme, aby vznikla hladká marináda.
3.
Žebírka naložíme do marinády a důkladně je obalíme ze všech stran. Necháme marinovat minimálně 2–3 hodiny, ideálně přes noc v lednici.
4.
Troubu rozehřejeme na 160 °C. Žebírka přendáme do pekáče, přikryjeme fólií a pečeme přibližně 2 až 2,5 hodiny, dokud nejsou měkká.
5.
Sundáme fólii a pečeme dalších 15–20 minut, aby se marináda zkaramelizovala a žebírka byla křupavá.
6.
Žebírka podáváme s oblíbenými přílohami, jako jsou pečivo, brambory nebo zeleninový salát. Dobrou chuť! :-)

Od: Zuzana, 2.2.2025

Reklama
Reklama
Reklama

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 3 hod příprava
3 hod vaření
6 hod celkem
Množství: 4 × porce
Autor: Zuzana
Cena ingrediencí: 1 × porce = 28 Kč
Rozpis na položky
Kategorie a štítky:
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
442.30 kcal
Protein
37.37 g
Sacharidy
z toho cukr
10.70 g
9.01 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
27.12 g
5.40 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama