Vepřová žebra v čoko-chilli marinádě

-
- Přidat foto
-
Reklama
Vepřová žebírka v čokoládovo-chilli marinádě jsou skvělou kombinací sladkého, pálivého a voňavého. Dlouhé pečení zajišťuje, že budou šťavnatá a křehká, zatímco marináda dodá výraznou chuť s tóny kakaa a koření. Servírují se s libovolnou přílohou.
Reklama
Ingredience
Postup přípravy
1.
Vepřová žebírka očistíme, osušíme papírovou utěrkou a připravíme na marinování.
2.
Ve velké míse smícháme kakao, mleté chilli, med, sójovou omáčku, prolisovaný česnek, rostlinný olej, sůl a pepř. Dobře promícháme, aby vznikla hladká marináda.
3.
Žebírka naložíme do marinády a důkladně je obalíme ze všech stran. Necháme marinovat minimálně 2–3 hodiny, ideálně přes noc v lednici.
4.
Troubu rozehřejeme na 160 °C. Žebírka přendáme do pekáče, přikryjeme fólií a pečeme přibližně 2 až 2,5 hodiny, dokud nejsou měkká.
5.
Sundáme fólii a pečeme dalších 15–20 minut, aby se marináda zkaramelizovala a žebírka byla křupavá.
6.
Žebírka podáváme s oblíbenými přílohami, jako jsou pečivo, brambory nebo zeleninový salát. Dobrou chuť! :-)
Reklama
Reklama
Reklama
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: |
3 hod příprava 3 hod vaření 6 hod celkem |
Množství: | 4 × porce |
Autor: | Zuzana |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 28 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
442.30 kcal |
Protein |
37.37 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
10.70 g
9.01 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
27.12 g
5.40 g
|
Reklama
Reklama