Pomalu pečená žebírka

  • Přidat foto

Taky jste v dětství obírali s chutí vařená žebírka? My jsme doma recept trochu vylepšili a žebírka místo vaření nechali upéct s kořením v troubě. Recept na pomalu pečená žebírka je jednoduchý, ale delší na délku vaření. Výsledek ale stojí za to a z čerstvým krajícem chleba, hořčicí a pivem potěšíte každého muže.

Ingredience

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Ve vodě opláchneme žebírka a připravíme si směs, v které je necháme 2 hodiny v ledničce uležet. Díky tomu jejich chuť bude výraznější.
2.
Do mísy nalejeme ½ hrnku oleje a smícháme s kořením a česnekem. Žebra naložíme do směsi a necháme v lednici.
3.
Po 2 hod. vyndáme žebírka, vyskládám je na pekáč a vylejeme na ně všechnu směs z mísy. Připravíme si vývar a než se nám udělá, nakrájíme cibuli a vyskládáme ji kolem a mezi žebírka.
4.
Nakonec žebra podlijeme připraveným vývarem a vložíme do trouby.
5.
Pečeme na 165 °C cca 2,5-3 hod. dokud masíčko neodpadává od kosti. Na posledních 30 min. nechte pekáč odklopený a zesilte na 180 °C.
6.
Podáváme s cibulí, křenem, hořčicí a čerstvým chlebem nebo rozpečenou bagetkou. Dobrou chuť.

Od: Marie, 29.1.2020

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Jméno:
Mail:

Hodnocení:
5.0
hodnotit
Čas: 2 hod 20 min příprava
2 hod 30 min vaření
4 hod 50 min celkem
Množství: 4 × porce
Autor: Marie
Cena ingrediencí: 1 × porce = 6 Kč
Rozpis na položky
Kategorie: hlavní chod, vepřové maso, pečení

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
741.78 kcal
Protein
39.52 g
Sacharidy
z toho cukr
6.89 g
1.70 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
61.95 g
17.83 g

Detailní rozpis podle ingrediencí


×

Nenechte si nic uniknout!

To nejlepší vám pošleme do mailu.

Ne, nechci.