Pomalu pečená žebírka
Taky jste v dětství obírali s chutí vařená žebírka? My jsme doma recept trochu vylepšili a žebírka místo vaření nechali upéct s kořením v troubě. Recept na pomalu pečená žebírka je jednoduchý, ale delší na délku vaření. Výsledek ale stojí za to a z čerstvým krajícem chleba, hořčicí a pivem potěšíte každého muže.
Reklama
    
  Postup přípravy
1.
                    Ve vodě opláchneme žebírka a připravíme si směs, v které je necháme 2 hodiny v ledničce uležet. Díky tomu jejich chuť bude výraznější.
                2.
                    Do mísy nalejeme ½ hrnku oleje a smícháme s kořením a česnekem. Žebra naložíme do směsi a necháme v lednici.
                3.
                    Po 2 hod. vyndáme žebírka, vyskládám je na pekáč a vylejeme na ně všechnu směs z mísy. Připravíme si vývar a než se nám udělá, nakrájíme cibuli a vyskládáme ji kolem a mezi žebírka.
                4.
                    Nakonec žebra podlijeme připraveným vývarem a vložíme do trouby.
                5.
                    Pečeme na 165 °C cca 2,5-3 hod. dokud masíčko neodpadává od kosti. Na posledních 30 min. nechte pekáč odklopený a zesilte na 180 °C.
                6.
                    Podáváme s cibulí, křenem, hořčicí a čerstvým chlebem nebo rozpečenou bagetkou. Dobrou chuť.
                Reklama
    
  Reklama
    
  Reklama
    
  Podobné recepty
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
    
  Nutriční hodnoty
| Množství | 1 × porce | 
| Energetická hodnota | 519.24 kcal | 
| Protein | 29.62 g | 
| Sacharidy z toho cukr | 4.69 g 1.88 g | 
| Tuk z toho nas. mastné kyseliny | 41.97 g 6.92 g | 
Reklama
    
  Reklama
    
  

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 Od:
                Od:  
 
 
 
 
 
 
 
 
 

