Pomalu pečená žebírka

Taky jste v dětství obírali s chutí vařená žebírka? My jsme doma recept trochu vylepšili a žebírka místo vaření nechali upéct s kořením v troubě. Recept na pomalu pečená žebírka je jednoduchý, ale delší na délku vaření. Výsledek ale stojí za to a z čerstvým krajícem chleba, hořčicí a pivem potěšíte každého muže.

Ingredience (4 x porce)

Postup přípravy

  1. Ve vodě opláchneme žebírka a připravíme si směs, v které je necháme 2 hodiny v ledničce uležet. Díky tomu jejich chuť bude výraznější.
  2. Do mísy nalejeme ½ hrnku oleje a smícháme s kořením a česnekem. Žebra naložíme do směsi a necháme v lednici.
  3. Po 2 hod. vyndáme žebírka, vyskládám je na pekáč a vylejeme na ně všechnu směs z mísy. Připravíme si vývar a než se nám udělá, nakrájíme cibuli a vyskládáme ji kolem a mezi žebírka.
  4. Nakonec žebra podlijeme připraveným vývarem a vložíme do trouby.
  5. Pečeme na 165 °C cca 2,5-3 hod. dokud masíčko neodpadává od kosti. Na posledních 30 min. nechte pekáč odklopený a zesilte na 180 °C.
  6. Podáváme s cibulí, křenem, hořčicí a čerstvým chlebem nebo rozpečenou bagetkou. Dobrou chuť.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 511.74 kcal | Protein: 28.58 g | Sacharidy: 3.24 g | z toho cukr: 1.20 g | Tuk: 42.13 g | z toho nas. MK: 7.01 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2390-pomalu-pecena-zebirka