Pomalu pečená krkovice s pórkem a rajčaty
Výborná a šťavnatá krkovice, kterou můžete připravit ve velké zapékací nádobě pro více osob. Jako příloha je vhodná rýže, těstoviny nebo jakákoliv bramborová příloha. Nejlépe chutná pečená s domácí rajčaty.
Reklama
    
  Postup přípravy
1.
                    Vepřovou krkovici nakrájíme na silnější plátky. Z obou stran osolíme a opepříme. Cibuli nakrájíme na kostičky.
                2.
                    Do velkého pekáče dáme dvě lžíce sádla a přidáme cibuli nakrájenou na kostičky. Dáme plátky krkovice a z horní strany posypeme grilovacím kořením a kmíny.
                3.
                    Na troubě nastavíme 200 °C, pekáč přikryjeme a vložíme do trouby. Pečeme 30 minut.
                4.
                    Mezitím nakrájíme rajčata a pórek na kolečka a dáme do lednice.
                5.
                    Krkovici po 30 minutách obrátíme, okořeníme z druhé strany a mírně podlijeme vodou, cca půl hrnku vody na celý pekáč. Dáme do trouby, snížíme teplotu na 140 °C a pečeme pod poklicí.
                6.
                    Po hodině pečení přidáme pórek a rajčata a pečeme pod poklicí další hodinu.
                Reklama
    
  Reklama
    
  Reklama
    
  Podobné recepty
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
    
  Nutriční hodnoty
Množství  | 
                1 × porce  | 
            
Energetická hodnota  | 
                328.64 kcal  | 
            
Protein  | 
                31.51 g  | 
            
| 
                     Sacharidy 
                    z toho cukr 
                 | 
                
                     8.14 g 
                    4.65 g 
                 | 
            
| 
                     Tuk 
                    z toho nas. mastné kyseliny 
                 | 
                
                     18.52 g 
                    5.06 g 
                 | 
            
Reklama
    
  Reklama
    
  



