Pečená vepřová žebra s kořenovou zeleninou

Pečená vepřová žebra můžou být skvělou pochoutkou k obědu, ale i jako chuťovka po studenu třeba k pivu.

Ingredience (4 x porce)

Postup přípravy

  1. Vepřová žebírka si opláchneme. Osolíme, opepříme, přidáme kmín a potřeme prolisovaným česnekem.
  2. Naskládáme si žebra do pekáče, přidáme papriku, grilovací koření, sojovou omáčku a na kostky nakrájenou cibuli. Podlijeme vodou a dáme do trouby na 180 °C zhruba na 1 hodinu.
  3. Všechnu kořenovou zeleninu si nakrájíme na kostičky, přidáme k žebrům, podlijeme vínem a pečeme další 1 hodinu do změknutí. Během pečení obracíme a podléváme výpekem.
  4. Můžeme podávat s jakoukoliv přílohou, zeleninou, hořčicí, křenem a feferonkama.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 679.20 kcal | Protein: 59.71 g | Sacharidy: 26.22 g | z toho cukr: 11.08 g | Tuk: 30.21 g | z toho nas. MK: 6.43 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2836-pecena-veprova-zebra-s-korenovou-zeleninou