Bezlepková zelňačka

Kysané zelí obsahuje spoustu vitamínu C, a proto je velmi dobrou potravinou, kterou ráda zařazuji do našeho jídelníčku. Zelí si každoročně nakládám sama a vařím dětem tuto lehce stravitelnou polévku, právě proto, aby doplnili nějaký ten vitamín.

Ingredience (10 x porce)

Postup přípravy

  1. Cibuli a klobásu nakrájíme na kostičky a dáme do rozpáleného hrnce. Nepoužívám olej, protože klobása nějaký ten omastek pustí. Společně opražíme.
  2. Zaprášíme červenou paprikou, orestujeme a zalijeme zeleninovým vývarem. Poté přidáme brambory na kostky a necháme přivést do varu.
  3. Mezi tím, si překrájíme domácí kysané zelí a přidáme do hrnce společně se vším kořením. Vaříme do změknutí. Dochutíme dle chuti. Můžeme přidat chilli, česnek jak kdo má rád.
  4. Při servírování můžeme dozdobit kysanou nebo sladkou smetanou, ale není nutné.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 154.02 kcal | Protein: 5.45 g | Sacharidy: 9.92 g | z toho cukr: 4.19 g | Tuk: 9.50 g | z toho nas. MK: 3.06 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/1857-bezlepkova-zelnacka