Zelňačka

Zelí je moje závislost na všechny způsoby a pokud je recept extra rychlý, tak mi jídlo chutná ještě víc. Máte to taky tak?

Ingredience (4 x porce)

Postup přípravy

  1. Oloupeme si brambory a cibuli. Nakrájíme oboje na kostičky.
  2. Dozlatova osmažíme cibuli, potom ji zasypeme sladkou paprikou, přidáme pokrájené brambory, zalijeme horkou vodou nebo vývarem a přidáme bobkový list, nové koření, sůl a pepř.
  3. Vaříme, dokud nejsou brambory téměř měkké. Potom přidáme pokrájené kysané zelí a uzené tofu (nebo sójový párek či tempeh), zjemníme rostlinným mlékem, nebo smetanou, dochutíme, ještě chvíli povaříme a máme hotovo.
  4. Můžeme vyndat bobkový list a nové koření, nebo ho tam nechat a lovit až na talíři 🙂

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 358.40 kcal | Protein: 15.32 g | Sacharidy: 53.50 g | z toho cukr: 6.31 g | Tuk: 5.60 g | z toho nas. MK: 1.25 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/1551-zelnacka