Thajská krevetová polévka

Ingredience (6 x porce)

Postup přípravy

  1. Nejprve připravíme vývar z krevet. Na oleji osmahněte cibuli, přidejte krevety, osolte, chvíli poduste pod pokličkou, přidejte vroucí vodu a vařte asi 20 minut.
  2. Nakrájený lilek dejte do studené vody, přikryjte pokličkou a počkejte, až se začne vařit. Poté vařte ještě další dvě minuty a zceďte.
  3. Kostičky tofu osmahněte na oleji dozlatova. Tofu dejte stranou na ubrousek.
  4. Na pánvi osmahněte cibuli. Přidejte rajčata, osolte a duste pod pokličkou doměkka. Přidejte vařený lilek a smažené tofu. Pod pokličkou duste dalších 10 minut.
  5. Do hotového vývaru nalijte kokosové mléko, přidejte citronovou trávu, chilli papričku, zázvor, med, prolisovaný česnek, rybí omáčku, vymačkanou šťávu z limetky a žampióny. Vařte přibližně 5 minut.
  6. Přimíchejte směs lilku a tofu, opět přiveďte k varu. Ochutnejte a případně dosolte. Povařte další dvě minuty, přidejte nasekaný koriandr a jarní cibulku. Poté odstavte a podávejte.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 216.50 kcal | Protein: 16.46 g | Sacharidy: 12.45 g | z toho cukr: 8.69 g | Tuk: 11.19 g | z toho nas. MK: 6.05 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/526-thajska-krevetova-polevka