Nejprve připravíme vývar z krevet. Na oleji osmahněte cibuli, přidejte krevety, osolte, chvíli poduste pod pokličkou, přidejte vroucí vodu a vařte asi 20 minut.
Nakrájený lilek dejte do studené vody, přikryjte pokličkou a počkejte, až se začne vařit. Poté vařte ještě další dvě minuty a zceďte.
Kostičky tofu osmahněte na oleji dozlatova. Tofu dejte stranou na ubrousek.
Na pánvi osmahněte cibuli. Přidejte rajčata, osolte a duste pod pokličkou doměkka. Přidejte vařený lilek a smažené tofu. Pod pokličkou duste dalších 10 minut.
Do hotového vývaru nalijte kokosové mléko, přidejte citronovou trávu, chilli papričku, zázvor, med, prolisovaný česnek, rybí omáčku, vymačkanou šťávu z limetky a žampióny. Vařte přibližně 5 minut.
Přimíchejte směs lilku a tofu, opět přiveďte k varu. Ochutnejte a případně dosolte. Povařte další dvě minuty, přidejte nasekaný koriandr a jarní cibulku. Poté odstavte a podávejte.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 216.50 kcal |
Protein: 16.46 g |
Sacharidy: 12.45 g |
z toho cukr: 8.69 g |
Tuk: 11.19 g |
z toho nas. MK: 6.05 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/526-thajska-krevetova-polevka