Indická čočka

Vykouzlete si doma orientální oběd.

Ingredience

Počet porcí:

Postup přípravy

1.
Čočku propláchneme a na chvilku namočíme do studené vody. Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme na menší kostičky. V hrnci rozpálíme olej a cibuli s česnekem osmažíme dozlatova.
2.
Rajčata omyjeme a nakrájíme na kostičky. K osmažené cibuli přidáme kari a garam masalu. Lehce osmažíme, přisypeme nakrájená rajčata a dusíme doměkka.
3.
Jakmile rajčata změknou, rozmixujeme směs tyčovým mixérem.
4.
Namočenou čočku slijeme, přisypeme do hrnce s rozmixovanou směsí, přidáme passatu, vývar, bylinky a vaříme do změknutí čočky. Cca 15 minut. Před koncem zlehka ochutíme sójovou omáčkou.
5.
Podáváme s uvařenou rýží.

Od: Sarrien, 29.3.2019

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Jméno:
Mail:
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Doba přípravy: 35 min
Počet porcí: 4 porce
Autor: Sarrien
Cena ingrediencí: 23 Kč za porci
Kategorie: hlavní chod, indická, vegetariánské, veganské

Nutriční hodnoty (1 porce)

Energetická hodnota
304.25 kcal
Protein
17.73 g
Sacharidy
z toho cukr
47.83 g
7.66 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
4.67 g
0.40 g

Detailní rozpis podle ingrediencí