Pikantní čočka s celozrnnou moukou

Mezi českou klasiku můžeme jistě počítat i čočku na kyselo. Oblíbený pokrm si můžete připravit i v pikantní variantě zahuštěný celozrnnou moukou.

Reklama

Ingredience

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Čočku namočíme přes noc. Druhý den dolejeme vodu, přidáme bujón a jeden stroužek prolisovaného česneku a dáme vařit do změknutí.
2.
V hluboké pánvi rozehřejeme sádlo, přidáme mouku a zpěníme. Zalijeme uvařenou čočkou i s vodou. Promícháme.
3.
Jakmile směs zhoustne, můžeme ji dochutit prolisovaným česnekem, rozetřenou majoránkou, octem a cukrem.
4.
Nakonec podle potřeby osolíme a opepříme. Přidáme špetku chilli. Promícháme a můžeme podávat s vejcem, uzeným masem a pečivem.

Od: Ráďa 78, 4.3.2020

Reklama
Reklama
Reklama

Podobné recepty

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 5 min příprava
1 hod vaření
1 hod 5 min celkem
Množství: 3 × porce
Autor: Ráďa 78
Cena ingrediencí: 1 × porce = 11 Kč
Rozpis na položky
Kategorie a štítky:
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
415.50 kcal
Protein
18.94 g
Sacharidy
z toho cukr
45.36 g
3.65 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
14.35 g
5.31 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama