Pikantní čočka s celozrnnou moukou
Mezi českou klasiku můžeme jistě počítat i čočku na kyselo. Oblíbený pokrm si můžete připravit i v pikantní variantě zahuštěný celozrnnou moukou.
Reklama
Postup přípravy
1.
Čočku namočíme přes noc. Druhý den dolejeme vodu, přidáme bujón a jeden stroužek prolisovaného česneku a dáme vařit do změknutí.
2.
V hluboké pánvi rozehřejeme sádlo, přidáme mouku a zpěníme. Zalijeme uvařenou čočkou i s vodou. Promícháme.
3.
Jakmile směs zhoustne, můžeme ji dochutit prolisovaným česnekem, rozetřenou majoránkou, octem a cukrem.
4.
Nakonec podle potřeby osolíme a opepříme. Přidáme špetku chilli. Promícháme a můžeme podávat s vejcem, uzeným masem a pečivem.
Reklama
Reklama
Reklama
Podobné recepty
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
415.50 kcal |
Protein |
18.94 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
45.36 g
3.65 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
14.35 g
5.31 g
|
Reklama
Reklama