Pikantní čočka s celozrnnou moukou
Mezi českou klasiku můžeme jistě počítat i čočku na kyselo. Oblíbený pokrm si můžete připravit i v pikantní variantě zahuštěný celozrnnou moukou.
Ingredience (3 x porce)
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Postup přípravy
- Čočku namočíme přes noc. Druhý den dolejeme vodu, přidáme bujón a jeden stroužek prolisovaného česneku a dáme vařit do změknutí.
- V hluboké pánvi rozehřejeme sádlo, přidáme mouku a zpěníme. Zalijeme uvařenou čočkou i s vodou. Promícháme.
- Jakmile směs zhoustne, můžeme ji dochutit prolisovaným česnekem, rozetřenou majoránkou, octem a cukrem.
- Nakonec podle potřeby osolíme a opepříme. Přidáme špetku chilli. Promícháme a můžeme podávat s vejcem, uzeným masem a pečivem.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 415.50 kcal |
Protein: 18.94 g |
Sacharidy: 45.36 g |
z toho cukr: 3.65 g |
Tuk: 14.35 g |
z toho nas. MK: 5.31 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2471-pikantni-cocka-s-celozrnnou-moukou