Pikantní čočka s celozrnnou moukou

Mezi českou klasiku můžeme jistě počítat i čočku na kyselo. Oblíbený pokrm si můžete připravit i v pikantní variantě zahuštěný celozrnnou moukou.

Ingredience (3 x porce)

Postup přípravy

  1. Čočku namočíme přes noc. Druhý den dolejeme vodu, přidáme bujón a jeden stroužek prolisovaného česneku a dáme vařit do změknutí.
  2. V hluboké pánvi rozehřejeme sádlo, přidáme mouku a zpěníme. Zalijeme uvařenou čočkou i s vodou. Promícháme.
  3. Jakmile směs zhoustne, můžeme ji dochutit prolisovaným česnekem, rozetřenou majoránkou, octem a cukrem.
  4. Nakonec podle potřeby osolíme a opepříme. Přidáme špetku chilli. Promícháme a můžeme podávat s vejcem, uzeným masem a pečivem.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 415.50 kcal | Protein: 18.94 g | Sacharidy: 45.36 g | z toho cukr: 3.65 g | Tuk: 14.35 g | z toho nas. MK: 5.31 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2471-pikantni-cocka-s-celozrnnou-moukou