Čočka na kyselo bez mouky

Tradiční čočku na kyselo můžete zahustit i jinak, než běžnou jíškou ze sádla a bílé mouky. Recept bude stejně chutný.

Reklama

Ingredience

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Čočku namočíme přes noc do vody. Poté přidáme sůl a dáme vařit do změknutí.
2.
Po uvaření vylijeme přebytečnou vodu, ponecháme asi jen 0,5 cm nad okraj čočky. 2/3 čočky vytáhneme a dáme stranou. Zbývající část prošleháme tyčovým mixérem do hladké kašovité směsi.
3.
Vrátíme do hrnce čočku a promícháme. Rozšlehaná směs čočku krásně zahustí.
4.
Dochutíme octem, prolisovaným česnekem a rozetřenou majoránku. Ocet přidávejte postupně, někdo má rád méně kyselou směs, jiný více.
5.
Na sádle osmahněte cibulku rozkrájenou na kostičky a vmíchejte do čočky. Ochuťte solí a pepřem.
6.
Podávejte s volským okem a pečivem.

Od: Iva V, 26.4.2020

Reklama
Reklama
Reklama

Podobné recepty

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 5 min příprava
1 hod vaření
1 hod 5 min celkem
Množství: 4 × porce
Autor: Iva V
Cena ingrediencí: 1 × porce = 11 Kč
Rozpis na položky
Kategorie a štítky:
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
473.40 kcal
Protein
28.33 g
Sacharidy
z toho cukr
65.59 g
6.64 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
6.31 g
2.15 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama