Čočka na kyselo bez mouky

-
- Přidat foto
-
Reklama
Tradiční čočku na kyselo můžete zahustit i jinak, než běžnou jíškou ze sádla a bílé mouky. Recept bude stejně chutný.
Reklama
Ingredience
Postup přípravy
1.
Čočku namočíme přes noc do vody. Poté přidáme sůl a dáme vařit do změknutí.
2.
Po uvaření vylijeme přebytečnou vodu, ponecháme asi jen 0,5 cm nad okraj čočky. 2/3 čočky vytáhneme a dáme stranou. Zbývající část prošleháme tyčovým mixérem do hladké kašovité směsi.
3.
Vrátíme do hrnce čočku a promícháme. Rozšlehaná směs čočku krásně zahustí.
4.
Dochutíme octem, prolisovaným česnekem a rozetřenou majoránku. Ocet přidávejte postupně, někdo má rád méně kyselou směs, jiný více.
5.
Na sádle osmahněte cibulku rozkrájenou na kostičky a vmíchejte do čočky. Ochuťte solí a pepřem.
6.
Podávejte s volským okem a pečivem.
Reklama
Reklama
Reklama
Podobné recepty
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: |
5 min příprava 1 hod vaření 1 hod 5 min celkem |
Množství: | 4 × porce |
Autor: | Iva V |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 11 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
473.40 kcal |
Protein |
28.33 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
65.59 g
6.64 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
6.31 g
2.15 g
|
Reklama
Reklama