Čočka s volským okem

Čočka na kyselo je další jídlo, které nám mnohým znechutily kuchařky ze školních jídelen. Pokud ji nemáte rádi na kyselo, doporučuji vyzkoušet lehkou variantu bez zahuštění.

Reklama

Ingredience

Na volská oka

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Čočku uvařte v neosolené vodě a slijte ji.
2.
Na pánvi na oleji opečte nakrájenou cibulku a na ní vysypte vykapanou čočku. Promíchejte,osolte, opepřete a posypte polévkovou lžící cukru a dvěma lžícemi octa. Lepší je použít ocet vinný nebo jablečný, je jemný a nehrozí tolik, že když vám ujede ruka, budete muset sypat další cukr, abyste chuť dorovnali. Nakonec zamíchejte rozmačkaný česnek.
3.
Podávejte s volským okem nebo s uzeninou a kyselou okurkou.

Od: Jana Qara, 14.11.2021

Reklama
Reklama

Podobné recepty

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 15 min příprava
30 min vaření
45 min celkem
Množství: 2 × porce
Autor: Jana Qara
Cena ingrediencí: 1 × porce = 17 Kč
Rozpis na položky
Kategorie: hlavní chod, luštěniny, vegetariánské, bezlepkové, bez laktózy
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
596.87 kcal
Protein
42.83 g
Sacharidy
z toho cukr
72.51 g
5.26 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
9.78 g
2.97 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama