Čočka s volským okem

Čočka na kyselo je další jídlo, které nám mnohým znechutily kuchařky ze školních jídelen. Pokud ji nemáte rádi na kyselo, doporučuji vyzkoušet lehkou variantu bez zahuštění.

Ingredience (2 x porce)

Na volská oka

Postup přípravy

  1. Čočku uvařte v neosolené vodě a slijte ji.
  2. Na pánvi na oleji opečte nakrájenou cibulku a na ní vysypte vykapanou čočku. Promíchejte,osolte, opepřete a posypte polévkovou lžící cukru a dvěma lžícemi octa. Lepší je použít ocet vinný nebo jablečný, je jemný a nehrozí tolik, že když vám ujede ruka, budete muset sypat další cukr, abyste chuť dorovnali. Nakonec zamíchejte rozmačkaný česnek.
  3. Podávejte s volským okem nebo s uzeninou a kyselou okurkou.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 596.87 kcal | Protein: 42.83 g | Sacharidy: 72.51 g | z toho cukr: 5.26 g | Tuk: 9.78 g | z toho nas. MK: 2.97 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3273-cocka-s-volskym-okem