Čočka na kyselo bez mouky

Tradiční čočku na kyselo můžete zahustit i jinak, než běžnou jíškou ze sádla a bílé mouky. Recept bude stejně chutný.

Ingredience (4 x porce)

Postup přípravy

  1. Čočku namočíme přes noc do vody. Poté přidáme sůl a dáme vařit do změknutí.
  2. Po uvaření vylijeme přebytečnou vodu, ponecháme asi jen 0,5 cm nad okraj čočky. 2/3 čočky vytáhneme a dáme stranou. Zbývající část prošleháme tyčovým mixérem do hladké kašovité směsi.
  3. Vrátíme do hrnce čočku a promícháme. Rozšlehaná směs čočku krásně zahustí.
  4. Dochutíme octem, prolisovaným česnekem a rozetřenou majoránku. Ocet přidávejte postupně, někdo má rád méně kyselou směs, jiný více.
  5. Na sádle osmahněte cibulku rozkrájenou na kostičky a vmíchejte do čočky. Ochuťte solí a pepřem.
  6. Podávejte s volským okem a pečivem.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 473.40 kcal | Protein: 28.33 g | Sacharidy: 65.59 g | z toho cukr: 6.64 g | Tuk: 6.31 g | z toho nas. MK: 2.15 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2571-cocka-na-kyselo-bez-mouky