Tradiční čočku na kyselo můžete zahustit i jinak, než běžnou jíškou ze sádla a bílé mouky. Recept bude stejně chutný.
Ingredience (4 x porce)
Postup přípravy
Čočku namočíme přes noc do vody. Poté přidáme sůl a dáme vařit do změknutí.
Po uvaření vylijeme přebytečnou vodu, ponecháme asi jen 0,5 cm nad okraj čočky. 2/3 čočky vytáhneme a dáme stranou. Zbývající část prošleháme tyčovým mixérem do hladké kašovité směsi.
Vrátíme do hrnce čočku a promícháme. Rozšlehaná směs čočku krásně zahustí.
Dochutíme octem, prolisovaným česnekem a rozetřenou majoránku. Ocet přidávejte postupně, někdo má rád méně kyselou směs, jiný více.
Na sádle osmahněte cibulku rozkrájenou na kostičky a vmíchejte do čočky. Ochuťte solí a pepřem.
Podávejte s volským okem a pečivem.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 473.40 kcal |
Protein: 28.33 g |
Sacharidy: 65.59 g |
z toho cukr: 6.64 g |
Tuk: 6.31 g |
z toho nas. MK: 2.15 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2571-cocka-na-kyselo-bez-mouky