Čočkovo-ředkvičkový salát

Mám ráda červenou čočku. Je naprosto ideální k různým salátům. Když jsem tvořila tento salát, věděla jsem, že použiji právě jen tuto čočku a ostatní byla jen souhra náhod, či mých chutí. Jak se říká, hlad je nejlepší kuchař a tak vznikl recept, který si vysloužil pochvalu nejen u mě 🙂

Ingredience

Počet porcí:

Postup přípravy

1.
Uvaříme čočku dle návodu tak, že 1 šálek čočky uvaříme ve 3 šálcích vody. Já osobně dávám vody o něco méně a vařím čočku o něco kratší dobu. Čočka pak není rozvařená.
2.
Pak už jen nakrájíme veškerou zeleninu, kterou dáme o velké mísy.
3.
Čočku scedíme, propláchneme studenou vodou a přidáme k zelenině.
4.
Osolíme a opepříme, zamícháme se sojanézou a hořčicí.
5.
Nakonec opražíme semínka a ozdobíme.

Od: Liška, 6.5.2019

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Jméno:
Mail:
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Doba přípravy: 30 min
Počet porcí: 6 porcí
Autor: Liška
Cena ingrediencí: 30 Kč za porci
Kategorie: saláty, zelenina, luštěniny, soja/tofu, vegetariánské, veganské

Nutriční hodnoty (1 porce)

Energetická hodnota
303.65 kcal
Protein
11.43 g
Sacharidy
z toho cukr
37.51 g
11.98 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
11.99 g
1.43 g

Detailní rozpis podle ingrediencí