Čočkovo-ředkvičkový salát

Mám ráda červenou čočku. Je naprosto ideální k různým salátům. Když jsem tvořila tento salát, věděla jsem, že použiji právě jen tuto čočku a ostatní byla jen souhra náhod, či mých chutí. Jak se říká, hlad je nejlepší kuchař a tak vznikl recept, který si vysloužil pochvalu nejen u mě 🙂

Reklama

Ingredience

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Uvaříme čočku dle návodu tak, že 1 šálek čočky uvaříme ve 3 šálcích vody. Já osobně dávám vody o něco méně a vařím čočku o něco kratší dobu. Čočka pak není rozvařená.
2.
Pak už jen nakrájíme veškerou zeleninu, kterou dáme o velké mísy.
3.
Čočku scedíme, propláchneme studenou vodou a přidáme k zelenině.
4.
Osolíme a opepříme, zamícháme se sojanézou a hořčicí.
5.
Nakonec opražíme semínka a ozdobíme.

Od: Liška, 6.5.2019

Reklama
Reklama

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 30 min celkem
Množství: 6 × porce
Autor: Liška
Cena ingrediencí: 1 × porce = 30 Kč
Rozpis na položky
Kategorie: saláty, zelenina, soja/tofu, luštěniny, vegetariánské, veganské, bezlepkové, bez laktózy
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
259.92 kcal
Protein
12.13 g
Sacharidy
z toho cukr
26.24 g
7.76 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
9.44 g
1.22 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama