Těstovinový salát s červenou čočkou, pečeným květákem a paprikami

Ingredience

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Nakrájíme papriky a rozdělíme květák na malé hlavičky. Pokapeme olejem a dáme péct do trouby na 180°C cca na 30 minut. V průběhu občas promícháme.
2.
Uvaříme čočku dle návodu tak, že 1 šálek čočky uvaříme ve 3 šálcích vody. Já osobně dávám vody o něco méně a vařím čočku o něco kratší dobu. Čočka pak není rozvařená.
3.
Postavíme osolenou vodu s olejem, přivedeme k varu a poté vaříme dle návodu těstoviny. Až jsou měkké, scedíme a necháme vychladnout.
4.
Pak už jen nakrájíme veškerou zeleninu, kterou dáme do velké mísy.
5.
Čočku scedíme, propláchneme studenou vodou a přidáme k zelenině.
6.
Osolíme a opepříme, zamícháme se sojanézou a nakonec přidáme těstoviny a opečené papriky a květák.
7.
Vše důkladně promícháme.
8.
Nakonec opražíme semínka a ozdobíme.

Od: Liška, 31.3.2020

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Jméno:
Mail:
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 15 min příprava
45 min vaření
1 hod celkem
Množství: 4 × porce
Autor: Liška
Cena ingrediencí: 1 × porce = 41 Kč
Rozpis na položky
Kategorie: hlavní chod, saláty, zelenina, luštěniny, těstoviny, vegetariánské, veganské, bez laktózy

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
556.29 kcal
Protein
26.65 g
Sacharidy
z toho cukr
77.92 g
8.02 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
10.98 g
1.63 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

×

Nenechte si nic uniknout!

To nejlepší vám pošleme do mailu.

Ne, nechci.