Burger z červené čočky

Už jste někdy jedli burger, který neobsahuje maso, a přesto je tak dobrý, že si chcete přidat? Nebo máte problém s luštěninou jakéhokoliv druhu, ale přesto byste je rádi zařadili do svého jídelníčku? Tak Vám doporučuji vyzkoušet tento recept. Čočku můžete vyměnit za fazole, nebo i cizrnu. Efekt je stejný, jen chuť bude trochu jiná.

Ingredience

Na placku

    • nebo
    • nebo
    • nebo

Ostatní

Počet porcí:

Postup přípravy

1.
Uvaříme čočku a poté ji důkladně propláchneme. Přidáme k ní vše kromě strouhanky, promícháme a rozmixujeme tyčovým mixérem.
2.
Nakonec zamícháme strouhanku. Pokud nám jdou udělat dobře kuličky je konzistence ideální. Nejlépe dáme ještě směs do lednice, alespoň na půl hodiny uležet. Pokud nám už tečou sliny, začneme tvarovat kuličky hned, které dlaní zmáčkneme a vytvoříme burger.
3.
Smažíme na trošce oleji.
4.
Pak už jen vložíme do housky se zeleninou a omáčkami (hořčice a sojanéza).
5.
Tip: Čočkový burger lze využít i jako karbanátek s brambory, nebo jen zeleninkou. Fantazii se meze nekladou.

Od: Liška, 1.12.2018

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Jméno:
Mail:
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Doba přípravy: 1 hod
Počet porcí: 4 porce
Autor: Liška
Cena ingrediencí: 25 Kč za porci
Kategorie: hlavní chod, luštěniny, vegetariánské, veganské

Nutriční hodnoty (1 porce)

Energetická hodnota
574.51 kcal
Protein
27.51 g
Sacharidy
z toho cukr
80.92 g
6.99 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
15.64 g
1.03 g

Detailní rozpis podle ingrediencí