Burger z červené čočky

Už jste někdy jedli burger, který neobsahuje maso, a přesto je tak dobrý, že si chcete přidat? Nebo máte problém s luštěninou jakéhokoliv druhu, ale přesto byste je rádi zařadili do svého jídelníčku? Tak Vám doporučuji vyzkoušet tento recept. Čočku můžete vyměnit za fazole, nebo i cizrnu. Efekt je stejný, jen chuť bude trochu jiná.

Reklama

Ingredience

Na placku

    • nebo
    • nebo
    • nebo

Ostatní

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Uvaříme čočku a poté ji důkladně propláchneme. Přidáme k ní vše kromě strouhanky, promícháme a rozmixujeme tyčovým mixérem.
2.
Nakonec zamícháme strouhanku. Pokud nám jdou udělat dobře kuličky je konzistence ideální. Nejlépe dáme ještě směs do lednice, alespoň na půl hodiny uležet. Pokud nám už tečou sliny, začneme tvarovat kuličky hned, které dlaní zmáčkneme a vytvoříme burger.
3.
Smažíme na trošce oleji.
4.
Pak už jen vložíme do housky se zeleninou a omáčkami (hořčice a sojanéza).
5.
Tip: Čočkový burger lze využít i jako karbanátek s brambory, nebo jen zeleninkou. Fantazii se meze nekladou.

Od: Liška, 1.12.2018

Reklama
Reklama
Reklama

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 1 hod celkem
Množství: 4 × porce
Autor: Liška
Cena ingrediencí: 1 × porce = 25 Kč
Rozpis na položky
Kategorie a štítky:
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
486.13 kcal
Protein
26.89 g
Sacharidy
z toho cukr
73.04 g
4.01 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
6.17 g
0.67 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama