Řepný burger nejen pro vegetariány

  • Přidat foto

Řepa patří k nejčastějším alternativám hovězího masa. Děla se z ní carpaccio, guláš i buger. Řepný burger ale ocení nejen vegetariáni. Když jej dobře ochutíte, možná ani nepoznáte rozdíl. Je prostě skvělý a navíc zdravý. Připravte si ho doma.

Ingredience

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Řepu nejdříve uvařte, poté ji oloupejte a nastrouhejte najemno
2.
K nastrouhané řepě přidejte strouhanku, vejce, čerstvé bylinky, sůl, pepř, worcester a pokud je třeba i trochu vody.
3.
Směs dobře promíchejte a až se vše spojí, tvarujte placičky.
4.
Na pánvi rozpalte olej a smažte na něm placičky z obou stran.
5.
Housky rozkrojte a potřete je z jedné půlky hořčicí a z druhé kečupem.
6.
Naskládejte na sebe salát, plátky rajčete, sýr, na plátky nakrájené okurky a placičky z řepy.
7.
Hotový hamburger dejte ohřát do trouby, ať se sýr uvnitř rozpustí a můžete podávat.

Od: Marie, 19.11.2020

Podobné recepty

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Jméno:
Mail:
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 15 min příprava
45 min vaření
1 hod celkem
Množství: 2 × porce
Autor: Marie
Cena ingrediencí: 1 × porce = 38 Kč
Rozpis na položky
Kategorie: česká, zelenina, vegetariánské

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
765.27 kcal
Protein
26.88 g
Sacharidy
z toho cukr
107.84 g
22.50 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
21.97 g
6.59 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

×

Nenechte si nic uniknout!

To nejlepší vám pošleme do mailu.

Ne, nechci.