Fazolovo – žampiónový burger

Hamburgery každý miluje, ale ne každý miluje maso. Takže pro tento případ existují chutné rostlinné varianty.

Ingredience

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Buď uvaříme fazole dle návodu (nezapomeňte s namočením přes noc), nebo použijeme konzervované. Scedíme a propláchneme, poté vložíme o misky.
2.
Žampióny oloupeme a nakrájíme, a také přidáme do misky.
3.
Dáme vařit rýži a můžeme nechat klidně i převařit.
4.
Rozmixujeme si ovesné vločky a také vložíme do misky k fazolím a žampiónům.
5.
Oloupeme česnek a nastrouháme k ostatnímu.
6.
Nakonec přisypeme lahůdkové droždí, osolíme a opepříme, přilijeme tamari.
7.
A teď je čas vše promíchat a na hrubo rozmichovat v robotovi, nebo tyčovým mixérem. Lze vše rozmělnit i vidličkou, ale je to pracnější.
8.
Nakonec přimícháme uvařenou rýži a nakrájené bylinky. Já použila pažitku (mám ji na zahradě nejvíce).
9.
Směs by neměla být ani suchá, ani kaše.
10.
Z množství lze vytvořit 4 obrovské burgery, 6 středních nebo 8 menších. Záleží, jaký jste jedlíci.
11.
Rozpálíme pánev s trochou oleje, ale zase tak, aby nebyl olej po celé ploše.
12.
Vezmeme směs a vytvoříme kouly, kterou rozplácneme, oplácáme okraje a položíme na pánev do oleje a poté dáme do prostřed pánve, kde není žádný olej.
13.
Opečeme cca 5 minut z obou stran.
14.
Pak už jen opečeme žemli (nemusí být) a dáme do ni zeleninu dle chuti. Já použila ledový salát, rajče, salátovku a avokádo a dochutila hořčicí.
15.
Pak už se jen naučíme jíst burgery a dílo je dokonáno 🙂 Dobrou chuť.

Od: Liška, 6.8.2019

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Jméno:
Mail:

Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 1 hod celkem
Množství: 4 × porce
Autor: Liška
Cena ingrediencí: 1 × porce = 33 Kč
Kategorie: hlavní chod, zelenina, luštěniny, vegetariánské, veganské

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
515.96 kcal
Protein
24.37 g
Sacharidy
z toho cukr
86.75 g
12.23 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
7.94 g
2.88 g

Detailní rozpis podle ingrediencí


×

Nenechte si nic uniknout!

To nejlepší vám pošleme do mailu.

Ne, nechci.