Fazolovo – žampiónový burger
Hamburgery každý miluje, ale ne každý miluje maso. Takže pro tento případ existují chutné rostlinné varianty.
Ingredience (4 x porce)
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Postup přípravy
- Buď uvaříme fazole dle návodu (nezapomeňte s namočením přes noc), nebo použijeme konzervované. Scedíme a propláchneme, poté vložíme o misky.
- Žampióny oloupeme a nakrájíme, a také přidáme do misky.
- Dáme vařit rýži a můžeme nechat klidně i převařit.
- Rozmixujeme si ovesné vločky a také vložíme do misky k fazolím a žampiónům.
- Oloupeme česnek a nastrouháme k ostatnímu.
- Nakonec přisypeme lahůdkové droždí, osolíme a opepříme, přilijeme tamari.
- A teď je čas vše promíchat a na hrubo rozmichovat v robotovi, nebo tyčovým mixérem. Lze vše rozmělnit i vidličkou, ale je to pracnější.
- Nakonec přimícháme uvařenou rýži a nakrájené bylinky. Já použila pažitku (mám ji na zahradě nejvíce).
- Směs by neměla být ani suchá, ani kaše.
- Z množství lze vytvořit 4 obrovské burgery, 6 středních nebo 8 menších. Záleží, jaký jste jedlíci.
- Rozpálíme pánev s trochou oleje, ale zase tak, aby nebyl olej po celé ploše.
- Vezmeme směs a vytvoříme kouly, kterou rozplácneme, oplácáme okraje a položíme na pánev do oleje a poté dáme do prostřed pánve, kde není žádný olej.
- Opečeme cca 5 minut z obou stran.
- Pak už jen opečeme žemli (nemusí být) a dáme do ni zeleninu dle chuti. Já použila ledový salát, rajče, salátovku a avokádo a dochutila hořčicí.
- Pak už se jen naučíme jíst burgery a dílo je dokonáno 🙂 Dobrou chuť.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 535.57 kcal |
Protein: 24.47 g |
Sacharidy: 83.29 g |
z toho cukr: 12.21 g |
Tuk: 8.55 g |
z toho nas. MK: 2.70 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/1836-fazolovo-zampionovy-burger