Řepa patří k nejčastějším alternativám hovězího masa. Děla se z ní carpaccio, guláš i buger. Řepný burger ale ocení nejen vegetariáni. Když jej dobře ochutíte, možná ani nepoznáte rozdíl. Je prostě skvělý a navíc zdravý. Připravte si ho doma.
Ingredience (2 x porce)
Postup přípravy
Řepu nejdříve uvařte, poté ji oloupejte a nastrouhejte najemno
K nastrouhané řepě přidejte strouhanku, vejce, čerstvé bylinky, sůl, pepř, worcester a pokud je třeba i trochu vody.
Směs dobře promíchejte a až se vše spojí, tvarujte placičky.
Na pánvi rozpalte olej a smažte na něm placičky z obou stran.
Housky rozkrojte a potřete je z jedné půlky hořčicí a z druhé kečupem.
Naskládejte na sebe salát, plátky rajčete, sýr, na plátky nakrájené okurky a placičky z řepy.
Hotový hamburger dejte ohřát do trouby, ať se sýr uvnitř rozpustí a můžete podávat.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 765.27 kcal |
Protein: 26.88 g |
Sacharidy: 107.84 g |
z toho cukr: 22.50 g |
Tuk: 21.97 g |
z toho nas. MK: 6.59 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2872-repny-burger-nejen-pro-vegetariany