Řepný burger nejen pro vegetariány

Řepa patří k nejčastějším alternativám hovězího masa. Děla se z ní carpaccio, guláš i buger. Řepný burger ale ocení nejen vegetariáni. Když jej dobře ochutíte, možná ani nepoznáte rozdíl. Je prostě skvělý a navíc zdravý. Připravte si ho doma.

Ingredience (2 x porce)

Postup přípravy

  1. Řepu nejdříve uvařte, poté ji oloupejte a nastrouhejte najemno
  2. K nastrouhané řepě přidejte strouhanku, vejce, čerstvé bylinky, sůl, pepř, worcester a pokud je třeba i trochu vody.
  3. Směs dobře promíchejte a až se vše spojí, tvarujte placičky.
  4. Na pánvi rozpalte olej a smažte na něm placičky z obou stran.
  5. Housky rozkrojte a potřete je z jedné půlky hořčicí a z druhé kečupem.
  6. Naskládejte na sebe salát, plátky rajčete, sýr, na plátky nakrájené okurky a placičky z řepy.
  7. Hotový hamburger dejte ohřát do trouby, ať se sýr uvnitř rozpustí a můžete podávat.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 765.27 kcal | Protein: 26.88 g | Sacharidy: 107.84 g | z toho cukr: 22.50 g | Tuk: 21.97 g | z toho nas. MK: 6.59 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2872-repny-burger-nejen-pro-vegetariany