Burger z červené čočky

Už jste někdy jedli burger, který neobsahuje maso, a přesto je tak dobrý, že si chcete přidat? Nebo máte problém s luštěninou jakéhokoliv druhu, ale přesto byste je rádi zařadili do svého jídelníčku? Tak Vám doporučuji vyzkoušet tento recept. Čočku můžete vyměnit za fazole, nebo i cizrnu. Efekt je stejný, jen chuť bude trochu jiná.

Ingredience (4 x porce)

Na placku

Ostatní

Postup přípravy

  1. Uvaříme čočku a poté ji důkladně propláchneme. Přidáme k ní vše kromě strouhanky, promícháme a rozmixujeme tyčovým mixérem.
  2. Nakonec zamícháme strouhanku. Pokud nám jdou udělat dobře kuličky je konzistence ideální. Nejlépe dáme ještě směs do lednice, alespoň na půl hodiny uležet. Pokud nám už tečou sliny, začneme tvarovat kuličky hned, které dlaní zmáčkneme a vytvoříme burger.
  3. Smažíme na trošce oleji.
  4. Pak už jen vložíme do housky se zeleninou a omáčkami (hořčice a sojanéza).
  5. Tip: Čočkový burger lze využít i jako karbanátek s brambory, nebo jen zeleninkou. Fantazii se meze nekladou.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 486.13 kcal | Protein: 26.89 g | Sacharidy: 73.04 g | z toho cukr: 4.01 g | Tuk: 6.17 g | z toho nas. MK: 0.67 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/1195-burger-z-cervene-cocky