Salát z červené a černé čočky s halloumi
Salát z červené a černé čočky s halloumi je lehký, ale sytý pokrm plný barev a chutí. Kombinace čočky, čerstvé zeleniny a křupavého opečeného sýra vytváří dokonalou rovnováhu mezi jemností, svěžestí a výraznou slaností halloumi. Tento salát je ideální jako lehký oběd nebo večeře a skvěle se hodí i jako příloha ke grilovanému masu.
Reklama
Postup přípravy
1.
Červenou i černou čočku zvlášť uvaříme podle návodu (červená se vaří kratší dobu). Po uvaření slijeme a necháme vychladnout.
2.
Žlutou papriku, okurku a mrkev nakrájíme na malé kousky nebo tenké proužky. Cherry rajčata rozpůlíme.
3.
Listové saláty omyjeme a osušíme.
4.
V misce smícháme čočku se zeleninou a salátem.
5.
V malé misce smícháme všechny suroviny na dresink a vmícháme ho do salátu.
6.
Halloumi nakrájíme na plátky a opečeme na rozpálené pánvi na olivovém oleji dozlatova.
7.
Salát rozdělíme na talíře a na každý položíme opečený sýr. Podáváme ihned.
Dobrou chuť! :-)
Reklama
Reklama
Reklama
Podobné recepty
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
517.45 kcal |
Protein |
24.83 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
39.23 g
8.65 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
27.90 g
11.05 g
|
Reklama
Reklama