Salát z červené a černé čočky s halloumi

Salát z červené a černé čočky s halloumi je lehký, ale sytý pokrm plný barev a chutí. Kombinace čočky, čerstvé zeleniny a křupavého opečeného sýra vytváří dokonalou rovnováhu mezi jemností, svěžestí a výraznou slaností halloumi. Tento salát je ideální jako lehký oběd nebo večeře a skvěle se hodí i jako příloha ke grilovanému masu.

Ingredience (2 x porce)

Na dresink

Postup přípravy

  1. Červenou i černou čočku zvlášť uvaříme podle návodu (červená se vaří kratší dobu). Po uvaření slijeme a necháme vychladnout.
  2. Žlutou papriku, okurku a mrkev nakrájíme na malé kousky nebo tenké proužky. Cherry rajčata rozpůlíme.
  3. Listové saláty omyjeme a osušíme.
  4. V misce smícháme čočku se zeleninou a salátem.
  5. V malé misce smícháme všechny suroviny na dresink a vmícháme ho do salátu.
  6. Halloumi nakrájíme na plátky a opečeme na rozpálené pánvi na olivovém oleji dozlatova.
  7. Salát rozdělíme na talíře a na každý položíme opečený sýr. Podáváme ihned. Dobrou chuť! :-)

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 517.45 kcal | Protein: 24.83 g | Sacharidy: 39.23 g | z toho cukr: 8.65 g | Tuk: 27.90 g | z toho nas. MK: 11.05 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/4535-salat-z-cervene-a-cerne-cocky-s-halloumi