Salát z červené a černé čočky s halloumi je lehký, ale sytý pokrm plný barev a chutí. Kombinace čočky, čerstvé zeleniny a křupavého opečeného sýra vytváří dokonalou rovnováhu mezi jemností, svěžestí a výraznou slaností halloumi. Tento salát je ideální jako lehký oběd nebo večeře a skvěle se hodí i jako příloha ke grilovanému masu.
Ingredience (2 x porce)
Na dresink
Postup přípravy
Červenou i černou čočku zvlášť uvaříme podle návodu (červená se vaří kratší dobu). Po uvaření slijeme a necháme vychladnout.
Žlutou papriku, okurku a mrkev nakrájíme na malé kousky nebo tenké proužky. Cherry rajčata rozpůlíme.
Listové saláty omyjeme a osušíme.
V misce smícháme čočku se zeleninou a salátem.
V malé misce smícháme všechny suroviny na dresink a vmícháme ho do salátu.
Halloumi nakrájíme na plátky a opečeme na rozpálené pánvi na olivovém oleji dozlatova.
Salát rozdělíme na talíře a na každý položíme opečený sýr. Podáváme ihned.
Dobrou chuť! :-)
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 517.45 kcal |
Protein: 24.83 g |
Sacharidy: 39.23 g |
z toho cukr: 8.65 g |
Tuk: 27.90 g |
z toho nas. MK: 11.05 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/4535-salat-z-cervene-a-cerne-cocky-s-halloumi