Těstovinový salát s červenou čočkou, pečeným květákem a paprikami
Ingredience (4 x porce)
Postup přípravy
Nakrájíme papriky a rozdělíme květák na malé hlavičky. Pokapeme olejem a dáme péct do trouby na 180°C cca na 30 minut. V průběhu občas promícháme.
Uvaříme čočku dle návodu tak, že 1 šálek čočky uvaříme ve 3 šálcích vody. Já osobně dávám vody o něco méně a vařím čočku o něco kratší dobu. Čočka pak není rozvařená.
Postavíme osolenou vodu s olejem, přivedeme k varu a poté vaříme dle návodu těstoviny. Až jsou měkké, scedíme a necháme vychladnout.
Pak už jen nakrájíme veškerou zeleninu, kterou dáme do velké mísy.
Čočku scedíme, propláchneme studenou vodou a přidáme k zelenině.
Osolíme a opepříme, zamícháme se sojanézou a nakonec přidáme těstoviny a opečené papriky a květák.
Vše důkladně promícháme.
Nakonec opražíme semínka a ozdobíme.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 556.29 kcal |
Protein: 26.65 g |
Sacharidy: 77.92 g |
z toho cukr: 8.02 g |
Tuk: 10.98 g |
z toho nas. MK: 1.63 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2517-testovinovy-salat-s-cervenou-cockou-pecenym-kvetakem-a-paprikami