Těstovinový salát s červenou čočkou, pečeným květákem a paprikami

Ingredience (4 x porce)

Postup přípravy

  1. Nakrájíme papriky a rozdělíme květák na malé hlavičky. Pokapeme olejem a dáme péct do trouby na 180°C cca na 30 minut. V průběhu občas promícháme.
  2. Uvaříme čočku dle návodu tak, že 1 šálek čočky uvaříme ve 3 šálcích vody. Já osobně dávám vody o něco méně a vařím čočku o něco kratší dobu. Čočka pak není rozvařená.
  3. Postavíme osolenou vodu s olejem, přivedeme k varu a poté vaříme dle návodu těstoviny. Až jsou měkké, scedíme a necháme vychladnout.
  4. Pak už jen nakrájíme veškerou zeleninu, kterou dáme do velké mísy.
  5. Čočku scedíme, propláchneme studenou vodou a přidáme k zelenině.
  6. Osolíme a opepříme, zamícháme se sojanézou a nakonec přidáme těstoviny a opečené papriky a květák.
  7. Vše důkladně promícháme.
  8. Nakonec opražíme semínka a ozdobíme.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 556.29 kcal | Protein: 26.65 g | Sacharidy: 77.92 g | z toho cukr: 8.02 g | Tuk: 10.98 g | z toho nas. MK: 1.63 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2517-testovinovy-salat-s-cervenou-cockou-pecenym-kvetakem-a-paprikami