Čočkovo-ředkvičkový salát

Mám ráda červenou čočku. Je naprosto ideální k různým salátům. Když jsem tvořila tento salát, věděla jsem, že použiji právě jen tuto čočku a ostatní byla jen souhra náhod, či mých chutí. Jak se říká, hlad je nejlepší kuchař a tak vznikl recept, který si vysloužil pochvalu nejen u mě 🙂

Ingredience (6 x porce)

Postup přípravy

  1. Uvaříme čočku dle návodu tak, že 1 šálek čočky uvaříme ve 3 šálcích vody. Já osobně dávám vody o něco méně a vařím čočku o něco kratší dobu. Čočka pak není rozvařená.
  2. Pak už jen nakrájíme veškerou zeleninu, kterou dáme o velké mísy.
  3. Čočku scedíme, propláchneme studenou vodou a přidáme k zelenině.
  4. Osolíme a opepříme, zamícháme se sojanézou a hořčicí.
  5. Nakonec opražíme semínka a ozdobíme.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 259.92 kcal | Protein: 12.13 g | Sacharidy: 26.24 g | z toho cukr: 7.76 g | Tuk: 9.44 g | z toho nas. MK: 1.22 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/1611-cockovo-redkvickovy-salat