Čočkový salát s jablkem

  • Přidat foto

Zajímavý salát plný výživné luštěniny. Zasytí a je skvělý na cesty. Pokud máte jablko spíše kyselejší, je dobré zvýšit množství cukru v dresinku.

Ingredience

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Uvařenou čočku necháme vychladnout, tekutinu vylijeme. Při vaření je vhodné přidat masox pro lepší chuť.
2.
Nastrouháme jablko bez slupek a zakapeme citrónovou šťávou. Smícháme se strouhaným okurkem a čočkou.
3.
Dresink smícháme v menší misce. Olivový olej prošleháme s cukrem, můžeme přidat trošku prolisovaného česneku. Promícháme s čočkou. Dochutíme solí a pepřem, ale zpravidla to není třeba.
4.
Přidáme rajčata a můžeme podávat.

Od: Ráďa 78, 29.9.2020

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Jméno:
Mail:
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 15 min příprava
30 min vaření
45 min celkem
Množství: 1 × porce
Autor: Ráďa 78
Cena ingrediencí: 1 × porce = 40 Kč
Rozpis na položky
Kategorie: saláty, česká, zelenina, luštěniny, vegetariánské, bezlepkové, bez laktózy

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
626.55 kcal
Protein
26.72 g
Sacharidy
z toho cukr
82.39 g
30.73 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
16.14 g
2.46 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

×

Nenechte si nic uniknout!

To nejlepší vám pošleme do mailu.

Ne, nechci.