Čočkový salát s jablkem

Zajímavý salát plný výživné luštěniny. Zasytí a je skvělý na cesty. Pokud máte jablko spíše kyselejší, je dobré zvýšit množství cukru v dresinku.

Ingredience (1 x porce)

Postup přípravy

  1. Uvařenou čočku necháme vychladnout, tekutinu vylijeme. Při vaření je vhodné přidat masox pro lepší chuť.
  2. Nastrouháme jablko bez slupek a zakapeme citrónovou šťávou. Smícháme se strouhaným okurkem a čočkou.
  3. Dresink smícháme v menší misce. Olivový olej prošleháme s cukrem, můžeme přidat trošku prolisovaného česneku. Promícháme s čočkou. Dochutíme solí a pepřem, ale zpravidla to není třeba.
  4. Přidáme rajčata a můžeme podávat.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 626.55 kcal | Protein: 26.72 g | Sacharidy: 82.39 g | z toho cukr: 30.73 g | Tuk: 16.14 g | z toho nas. MK: 2.46 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2801-cockovy-salat-s-jablkem