Zelný salát s mrkví a jablky

Výborný salát, který se hodí jako přílohový salát k pečenému masu. Dokonalá kombinace sladko a kyselé chuti vás bude nutit přidat si ne hlavní jídlo, ale salát. Při přípravě se obrňte trpělivostí a dobu přípravy nijak nezkracujte.

Reklama

Ingredience

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Půl hlávky zelí nakrájejte na velmi tenké nudličky. Pomoci si můžete robotem s kráječem. Čím tenčí nudličky, tím lépe.
2.
Nakrájené vložte do mísy, propláchněte vodou a vodu důkladně sceďte. Přidejte olivový olej, ocet, cukr a sůl.
3.
Promačkávejte rukou a stále promíchávejte po dobu minimálně dvaceti minut. Zelí musí zkřehnout a pustí hodné šťávy.
4.
Po dvaceti minutách vmíchejte očištěná a nakrájená jablka a nastrouhejte škrabkou mrkev. Promíchejte a dejte vychladit.

Od: Ráďa 78, 11.4.2021

Reklama
Reklama

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 30 min příprava
30 min celkem
Množství: 6 × porce
Autor: Ráďa 78
Cena ingrediencí: 1 × porce = 7 Kč
Rozpis na položky
Kategorie: saláty, česká, zelenina, za studena, vegetariánské, veganské, bezlepkové, bez laktózy
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
180.62 kcal
Protein
1.57 g
Sacharidy
z toho cukr
24.66 g
22.72 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
7.11 g
1.00 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama