Zelný salát s mrkví a jablky

Výborný salát, který se hodí jako přílohový salát k pečenému masu. Dokonalá kombinace sladko a kyselé chuti vás bude nutit přidat si ne hlavní jídlo, ale salát. Při přípravě se obrňte trpělivostí a dobu přípravy nijak nezkracujte.

Ingredience (6 x porce)

Postup přípravy

  1. Půl hlávky zelí nakrájejte na velmi tenké nudličky. Pomoci si můžete robotem s kráječem. Čím tenčí nudličky, tím lépe.
  2. Nakrájené vložte do mísy, propláchněte vodou a vodu důkladně sceďte. Přidejte olivový olej, ocet, cukr a sůl.
  3. Promačkávejte rukou a stále promíchávejte po dobu minimálně dvaceti minut. Zelí musí zkřehnout a pustí hodné šťávy.
  4. Po dvaceti minutách vmíchejte očištěná a nakrájená jablka a nastrouhejte škrabkou mrkev. Promíchejte a dejte vychladit.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 180.62 kcal | Protein: 1.57 g | Sacharidy: 24.66 g | z toho cukr: 22.72 g | Tuk: 7.11 g | z toho nas. MK: 1.00 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3054-zelny-salat-s-mrkvi-a-jablky