Zelný salát s květákem

Příjemně kyselý zelný salát, který se výborně hodí k hlavnímu jídlu. Můžete servírovat jako side salát, ale umí i nahradit bramborovou nebo rýžovou přílohu.

Ingredience

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Zelí nakrájíme na drobné nudličky nebo nastrouháme na hrubém struhadle. Dáme do misky, přidáme citronovou šťávu, sůl a olej.
2.
Rukou promačkáváme a promícháváme asi 20 min, zelí pustí šťávu a bude křehké. Šťávu vylijeme.
3.
Omytý květák a ředkvičky nakrájíme na drobné kousky a smícháme se salátem. Dáme vychladit.

Od: Iva V, 12.6.2019

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Jméno:
Mail:
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 30 min celkem
Množství: 2 × porce
Autor: Iva V
Cena ingrediencí: 1 × porce = 25 Kč
Kategorie: saláty, česká, zelenina, za studena, vegetariánské, veganské

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
236.39 kcal
Protein
5.13 g
Sacharidy
z toho cukr
21.05 g
17.00 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
14.63 g
2.19 g

Detailní rozpis podle ingrediencí