Květákový salát s kukuřicí

Květák je skvělý v teplé i ve studené kuchyni. Důkladně omytý je výborný do salátů. Nálev na tento salát je nutné uvařit, proto počítejte s dobou na vychladnutí.

Ingredience

Nálev

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Květák rozdělíme na co nejmenší kousky. Větší stopky rozkrájíme. Dáme do mísy a důkladně omyjeme. Přidáme kukuřici.
2.
Připravíme si nálev. V hrnci svaříme vodu s ostatními ingrediencemi. Necháme jen krátce přejít varem, probublat.
3.
Až je nálev vlažný přelejeme jím květák s kukuřicí. Dáme do lednice vychladit na alespoň jednu hodinu.
4.
Před podáváním vylejeme nálev a necháme ho jen malé množství v servírovacích miskách.

Od: Ráďa 78, 8.4.2019

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Jméno:
Mail:

Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 15 min celkem
Množství: 2 × porce
Autor: Ráďa 78
Cena ingrediencí: 1 × porce = 22 Kč
Kategorie: saláty, česká, zelenina

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
254.63 kcal
Protein
6.30 g
Sacharidy
z toho cukr
24.20 g
15.87 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
15.73 g
2.51 g

Detailní rozpis podle ingrediencí


×

Einfo

Chcete dostávat nové recepty a články do e-mailu?

Ne, nechci.