Květákový salát s kukuřicí

Květák je skvělý v teplé i ve studené kuchyni. Důkladně omytý je výborný do salátů. Nálev na tento salát je nutné uvařit, proto počítejte s dobou na vychladnutí.

Ingredience (2 x porce)

Nálev

Postup přípravy

  1. Květák rozdělíme na co nejmenší kousky. Větší stopky rozkrájíme. Dáme do mísy a důkladně omyjeme. Přidáme kukuřici.
  2. Připravíme si nálev. V hrnci svaříme vodu s ostatními ingrediencemi. Necháme jen krátce přejít varem, probublat.
  3. Až je nálev vlažný přelejeme jím květák s kukuřicí. Dáme do lednice vychladit na alespoň jednu hodinu.
  4. Před podáváním vylejeme nálev a necháme ho jen malé množství v servírovacích miskách.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 237.21 kcal | Protein: 4.54 g | Sacharidy: 19.90 g | z toho cukr: 12.25 g | Tuk: 14.83 g | z toho nas. MK: 2.24 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/1584-kvetakovy-salat-s-kukurici