Květák je skvělý v teplé i ve studené kuchyni. Důkladně omytý je výborný do salátů. Nálev na tento salát je nutné uvařit, proto počítejte s dobou na vychladnutí.
Ingredience (2 x porce)
Nálev
Postup přípravy
Květák rozdělíme na co nejmenší kousky. Větší stopky rozkrájíme. Dáme do mísy a důkladně omyjeme. Přidáme kukuřici.
Připravíme si nálev. V hrnci svaříme vodu s ostatními ingrediencemi. Necháme jen krátce přejít varem, probublat.
Až je nálev vlažný přelejeme jím květák s kukuřicí. Dáme do lednice vychladit na alespoň jednu hodinu.
Před podáváním vylejeme nálev a necháme ho jen malé množství v servírovacích miskách.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 237.21 kcal |
Protein: 4.54 g |
Sacharidy: 19.90 g |
z toho cukr: 12.25 g |
Tuk: 14.83 g |
z toho nas. MK: 2.24 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/1584-kvetakovy-salat-s-kukurici