Květákový salát s vejcem

Květákový salát je výborný jako hlavní chod i jako doplněk ke grilovanému masu. Nejlépe chutná vychlazený.

Reklama

Ingredience

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Květák zbavíme listů, vykrojíme košťál, rozebereme na růžičky a dáme vařit do osolené vody. Vaříme zhruba 10 minut. Tak, aby květák byl na skus. Poté scedíme a propláchneme studenou vodou.
2.
Do mísy si nakrájíme cibuli na kostičky, rajčata na kousky, vařené vejce na kousky a překrájený květák na menší kousky.
3.
Přidáme kysanou smetanu, majonézu, sůl, pepř, citrónovou šťávu a vsypeme nastrouhaný sýr. Dobře promícháme a dáme vychladit do lednice. Vychlazený můžeme podávat.

Od: Petuler, 2.7.2020

Reklama
Reklama
Reklama

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 10 min příprava
10 min vaření
20 min celkem
Množství: 6 × porce
Autor: Petuler
Cena ingrediencí: 1 × porce = 26 Kč
Rozpis na položky
Kategorie a štítky:
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
350.26 kcal
Protein
13.78 g
Sacharidy
z toho cukr
9.14 g
6.18 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
28.47 g
12.13 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama