Květákový salát s vejcem

Květákový salát je výborný jako hlavní chod i jako doplněk ke grilovanému masu. Nejlépe chutná vychlazený.

Ingredience (6 x porce)

Postup přípravy

  1. Květák zbavíme listů, vykrojíme košťál, rozebereme na růžičky a dáme vařit do osolené vody. Vaříme zhruba 10 minut. Tak, aby květák byl na skus. Poté scedíme a propláchneme studenou vodou.
  2. Do mísy si nakrájíme cibuli na kostičky, rajčata na kousky, vařené vejce na kousky a překrájený květák na menší kousky.
  3. Přidáme kysanou smetanu, majonézu, sůl, pepř, citrónovou šťávu a vsypeme nastrouhaný sýr. Dobře promícháme a dáme vychladit do lednice. Vychlazený můžeme podávat.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 350.26 kcal | Protein: 13.78 g | Sacharidy: 9.14 g | z toho cukr: 6.18 g | Tuk: 28.47 g | z toho nas. MK: 12.13 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2691-kvetakovy-salat-s-vejcem