Zelný salát s kedlubnou

Křupavý a svěží salát, který oproti běžným zelným salátům není vůbec kyselý. Chystáme vždy ke grilování nebo k pečenému masu.

Ingredience

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Hlávku zelí nakrájíme na tenké nudličky. Propláchneme na cedníku. Kedlubnu okrájíme a nakrájíme na velmi tenké hranolky.
2.
Dáme do mísy spolu s olivovým olejem a solí a promačkáme rukou. Mačkáme alespoň 5 minut.
3.
Vymačkáme čerstvou šťávu z půlky pomeranče a přidáme k salátu. Promícháme.
4.
Nakonec vmícháme červenou papriku. Část nakrájíme na kostičky část necháme na kolečka na ozdobení.
5.
Dáme vychladit alespoň na půl hodiny a před servírováním odlejeme přebytečnou šťávu.

Od: Ráďa 78, 27.7.2019

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Jméno:
Mail:

Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 20 min celkem
Množství: 4 × porce
Autor: Ráďa 78
Cena ingrediencí: 1 × porce = 13 Kč
Kategorie: saláty, česká, zelenina, za studena, vegetariánské, veganské

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
158.13 kcal
Protein
4.46 g
Sacharidy
z toho cukr
18.10 g
14.78 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
7.55 g
1.15 g

Detailní rozpis podle ingrediencí


×

Einfo

Chcete dostávat nové recepty a články do e-mailu?

Ne, nechci.