Zelný salát s klíčky a vejcem

  • Přidat foto

Červené zelí je výborná příloha k pečeným masům a je třeba jej podusit. Aby vám zkřehlo a mohli jste jej použít do salátů, je třeba trochu času navíc. Získáte však skvělý základ pro nejrůznější oblohy a saláty.

Ingredience

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Nejprve si dáme vařit vejce natvrdo.
2.
Zelí nakrájíme na co nejdrobnější kousky. Můžeme i nastrouhat. Čím drobnější kousky budete mít, tím je příprava kratší.
3.
Nakrájené zelí dáme do misky, přidáme sůl, olivový olej a balzamikový ocet. Rukou promačkáváme a propracováváme alespoň 30 minut. Zelí hezky zkřehne a pustí šťávu.
4.
Poté přidáme klíčky a oloupané, vychladlé vejce. Dáme na chvíli do lednice.

Od: Ráďa 78, 31.1.2020

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Jméno:
Mail:

Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 40 min příprava
15 min vaření
40 min celkem
Množství: 1 × porce
Autor: Ráďa 78
Cena ingrediencí: 1 × porce = 19 Kč
Rozpis na položky
Kategorie: saláty, česká, zelenina, vegetariánské, bezlepkové, bez laktózy

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
417.77 kcal
Protein
9.57 g
Sacharidy
z toho cukr
20.83 g
14.62 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
32.67 g
5.64 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

×

Nenechte si nic uniknout!

To nejlepší vám pošleme do mailu.

Ne, nechci.