Zelný salát s klíčky a vejcem

Červené zelí je výborná příloha k pečeným masům a je třeba jej podusit. Aby vám zkřehlo a mohli jste jej použít do salátů, je třeba trochu času navíc. Získáte však skvělý základ pro nejrůznější oblohy a saláty.

Ingredience (1 x porce)

Postup přípravy

  1. Nejprve si dáme vařit vejce natvrdo.
  2. Zelí nakrájíme na co nejdrobnější kousky. Můžeme i nastrouhat. Čím drobnější kousky budete mít, tím je příprava kratší.
  3. Nakrájené zelí dáme do misky, přidáme sůl, olivový olej a balzamikový ocet. Rukou promačkáváme a propracováváme alespoň 30 minut. Zelí hezky zkřehne a pustí šťávu.
  4. Poté přidáme klíčky a oloupané, vychladlé vejce. Dáme na chvíli do lednice.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 406.49 kcal | Protein: 9.40 g | Sacharidy: 19.92 g | z toho cukr: 19.10 g | Tuk: 31.78 g | z toho nas. MK: 5.20 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2400-zelny-salat-s-klicky-a-vejcem