Zelný salát s kedlubnou

Křupavý a svěží salát, který oproti běžným zelným salátům není vůbec kyselý. Chystáme vždy ke grilování nebo k pečenému masu.

Ingredience (4 x porce)

Postup přípravy

  1. Hlávku zelí nakrájíme na tenké nudličky. Propláchneme na cedníku. Kedlubnu okrájíme a nakrájíme na velmi tenké hranolky.
  2. Dáme do mísy spolu s olivovým olejem a solí a promačkáme rukou. Mačkáme alespoň 5 minut.
  3. Vymačkáme čerstvou šťávu z půlky pomeranče a přidáme k salátu. Promícháme.
  4. Nakonec vmícháme červenou papriku. Část nakrájíme na kostičky část necháme na kolečka na ozdobení.
  5. Dáme vychladit alespoň na půl hodiny a před servírováním odlejeme přebytečnou šťávu.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 147.95 kcal | Protein: 4.39 g | Sacharidy: 10.81 g | z toho cukr: 10.65 g | Tuk: 7.20 g | z toho nas. MK: 1.01 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/1802-zelny-salat-s-kedlubnou