Zelný salát s kedlubnou
Křupavý a svěží salát, který oproti běžným zelným salátům není vůbec kyselý. Chystáme vždy ke grilování nebo k pečenému masu.
Ingredience (4 x porce)
-
-
-
-
-
-
Postup přípravy
- Hlávku zelí nakrájíme na tenké nudličky. Propláchneme na cedníku. Kedlubnu okrájíme a nakrájíme na velmi tenké hranolky.
- Dáme do mísy spolu s olivovým olejem a solí a promačkáme rukou. Mačkáme alespoň 5 minut.
- Vymačkáme čerstvou šťávu z půlky pomeranče a přidáme k salátu. Promícháme.
- Nakonec vmícháme červenou papriku. Část nakrájíme na kostičky část necháme na kolečka na ozdobení.
- Dáme vychladit alespoň na půl hodiny a před servírováním odlejeme přebytečnou šťávu.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 147.95 kcal |
Protein: 4.39 g |
Sacharidy: 10.81 g |
z toho cukr: 10.65 g |
Tuk: 7.20 g |
z toho nas. MK: 1.01 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/1802-zelny-salat-s-kedlubnou