Zelný salát s květákem

Příjemně kyselý zelný salát, který se výborně hodí k hlavnímu jídlu. Můžete servírovat jako side salát, ale umí i nahradit bramborovou nebo rýžovou přílohu.

Ingredience (2 x porce)

Postup přípravy

  1. Zelí nakrájíme na drobné nudličky nebo nastrouháme na hrubém struhadle. Dáme do misky, přidáme citronovou šťávu, sůl a olej.
  2. Rukou promačkáváme a promícháváme asi 20 min, zelí pustí šťávu a bude křehké. Šťávu vylijeme.
  3. Omytý květák a ředkvičky nakrájíme na drobné kousky a smícháme se salátem. Dáme vychladit.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 209.29 kcal | Protein: 4.92 g | Sacharidy: 12.08 g | z toho cukr: 10.44 g | Tuk: 14.03 g | z toho nas. MK: 2.06 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/1685-zelny-salat-s-kvetakem