Příjemně kyselý zelný salát, který se výborně hodí k hlavnímu jídlu. Můžete servírovat jako side salát, ale umí i nahradit bramborovou nebo rýžovou přílohu.
Ingredience (2 x porce)
Postup přípravy
Zelí nakrájíme na drobné nudličky nebo nastrouháme na hrubém struhadle. Dáme do misky, přidáme citronovou šťávu, sůl a olej.
Rukou promačkáváme a promícháváme asi 20 min, zelí pustí šťávu a bude křehké. Šťávu vylijeme.
Omytý květák a ředkvičky nakrájíme na drobné kousky a smícháme se salátem. Dáme vychladit.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 209.29 kcal |
Protein: 4.92 g |
Sacharidy: 12.08 g |
z toho cukr: 10.44 g |
Tuk: 14.03 g |
z toho nas. MK: 2.06 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/1685-zelny-salat-s-kvetakem