Indická čočka

Vykouzlete si doma orientální oběd.

Ingredience (4 x porce)

Postup přípravy

  1. Čočku propláchneme a na chvilku namočíme do studené vody. Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme na menší kostičky. V hrnci rozpálíme olej a cibuli s česnekem osmažíme dozlatova.
  2. Rajčata omyjeme a nakrájíme na kostičky. K osmažené cibuli přidáme kari a garam masalu. Lehce osmažíme, přisypeme nakrájená rajčata a dusíme doměkka.
  3. Jakmile rajčata změknou, rozmixujeme směs tyčovým mixérem.
  4. Namočenou čočku slijeme, přisypeme do hrnce s rozmixovanou směsí, přidáme passatu, vývar, bylinky a vaříme do změknutí čočky. Cca 15 minut. Před koncem zlehka ochutíme sójovou omáčkou.
  5. Podáváme s uvařenou rýží.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 302.83 kcal | Protein: 17.66 g | Sacharidy: 47.70 g | z toho cukr: 7.91 g | Tuk: 4.62 g | z toho nas. MK: 0.40 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/1574-indicka-cocka