Jelikož máme těch rajčat opravdu mnoho a náplň plněných rajčat prostě neměla chybu, řekla jsem si, že směs by byla skvělá i samostatná 🙂
Celou dobu, co jsem na rostlinné stravě, jsem vše dělala na oleji. Ale před nedávnem jsem měla chuť na chleba máslem a pažitkou, takže jsem si koupila Floru. Jenže nedělají úplně malé balení, takže jsem vyzkoušela jako základ k cibuli dát právě tohle máslo. A byla jsem překvapena, jakou skvělou příchuť to vytvořilo.
Ingredience (2 x porce)
Postup přípravy
Začneme tím, že dáme vařit čočku ve množství 300ml vody, cca 10 minut.
Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme najemno.
Rajčata omyjeme a také nakrájíme najemno.
V tomto momentě dáme vařit rýži také ve množství cca 300ml vody.
Cibuli s česnekem a máslem dáme na pánev, a necháme pár minut smažit. Až nám cibule zesklovatí, přidáme rajčata, osolíme a opepříme, přidáme oregáno, podlijeme 100ml vody a necháme pár minut vařit, než nám rajčátka trochu změknou.
Scedíme čočku, propláchneme a zatím necháme stranou.
Po cca deseti minutách by už měla rajčatová směs být měkká a voda lehce vyvařená. Teď je čas přidat čočku. Necháme ještě pár minut vařit. Kdo nechce mít směs moc vodnatou, přidá solamyl, ale není to potřeba.
Scedíme rýži a můžeme podávat.
Můžeme podávat s bulgurem, kuskusem či jinou oblíbenou obilovinou 🙂
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 806.26 kcal |
Protein: 27.46 g |
Sacharidy: 115.50 g |
z toho cukr: 12.26 g |
Tuk: 21.24 g |
z toho nas. MK: 4.02 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/1973-rajcata-s-cervenou-cockou-na-masle