Plněná rajčata červenou čočkou

Plněná rajčata jsou skvělý předkrm, příloha ale i lehká večeře. A skvělé na nápadu je, že se dají plnit na různé způsoby. První varianta je s červenou čočkou a rýží 🙂

Ingredience

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme na jemno.
2.
Rajčata omyjeme, odřízneme hlavičku a vydlabeme.
3.
Čočku a rýži propláchneme a dáma společně do malého hrnce, zalijeme 120 ml vody a vaříme cca 10 minut. Poté dáme stranou a pod pokličkou necháme dojít.
4.
Cibuli s česnekem a máslem dáme na pánev, a necháme pár minut smažit. Až nám cibule zesklovatí, přidáme vnitřek vydlabaných rajčat, osolíme a opepříme a necháme pár minut vařit, než nám rajčátka trochu změknou.
5.
Pokud nám zbyla u čočky a rýže voda, přecedíme a přidáme do pánve. Promícháme a vypneme plamen.
6.
Směs naplníme rajčaty, přikryjeme hlavičkou a dáme na 6 minut do trouby při teplotě 180°C.

Od: Liška, 13.9.2019

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Jméno:
Mail:
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 20 min příprava
20 min vaření
30 min celkem
Množství: 2 × porce
Autor: Liška
Cena ingrediencí: 1 × porce = 41 Kč
Kategorie: hlavní chod, předkrm, chuťovky, zelenina, rýže, přílohy, luštěniny, vegetariánské, veganské

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
190.29 kcal
Protein
8.68 g
Sacharidy
z toho cukr
36.95 g
11.37 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
0.86 g
0.17 g

Detailní rozpis podle ingrediencí