Rajčata plněná quinoou

Letošní úroda je opravdu štědrá a nejsem zrovna zavařovací typ, takže vymýšlím recepty jak to jen jde. Doufám, že to se mnou zvládnete a ještě chvíli vydržíte 🙂

Ingredience

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme najemno.
2.
Rajčata omyjeme, odřízneme hlavičku a vydlabeme.
3.
Quinou důkladně propláchneme a dáme vařit dle návodu.
4.
Cibuli s česnekem a máslem dáme na pánev, a necháme pár minut smažit.
5.
Vnitřek vydlabaných rajčat dáme do mixéru společně s oregánem, solí, pepřem a chilli a rozmixujeme.
6.
Vzniklé pyré vlijeme k cibulce a česneku.
7.
Quinoa je cca po 15 minutách hotová, znovu propláchneme a přidáme také do pánve.
8.
Nakonec nasekáme čerstvou bazalku a špenát a přimícháme k ostatnímu a necháme zvadnout.
9.
Vypneme sporák a předehřejeme troubu cca na 160°C.
10.
Směs nandáme do vydlabaných rajčat, přikryjeme a dáme cca na 6 minut do trouby.

Od: Liška, 25.9.2019

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Jméno:
Mail:

Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 20 min příprava
20 min vaření
40 min celkem
Množství: 2 × porce
Autor: Liška
Cena ingrediencí: 1 × porce = 72 Kč
Kategorie: hlavní chod, předkrm, přílohy, vegetariánské, veganské

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
351.62 kcal
Protein
11.89 g
Sacharidy
z toho cukr
51.68 g
12.53 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
11.00 g
1.53 g

Detailní rozpis podle ingrediencí


×

Nenechte si nic uniknout!

To nejlepší vám pošleme do mailu.

Ne, nechci.