Quionovo-čočkový salát

Jsem velký jedlík, ale přes léto, když se teplota šplhá k třicítkám, tak mě chuť opouští. Ale dobrým salátem nikdy nepohrdnu 🙂 Proto tu mám samostatnou sekci na saláty, protože je miluji 🙂

Ingredience

Počet porcí:

Postup přípravy

1.
Quinou několikrát propláchneme a pak dáme do hrnce, zalijeme 500 ml vody. Přivedeme k varu, snížíme teplotu a vaříme cca 10–15 minut nebo dokud se veškerá voda nevstřebá a quinoa nebude měkká a nadýchaná.
2.
Mezitím nakrájíme salát a avokádo a vložíme do mísy. Pokapeme citrónovou šťávou a promícháme.
3.
Nakrájíme cibuli na nudličky a osmahneme na trošce oleje.
4.
Když se nám cibulka začne hezky grilovat, přidáme propláchnutou čočku a po chvíli i quinou. Nakonec osolíme a opepříme, přidáme koření a mícháme pár minut.
5.
Vše vmícháme k salátu.
6.
Ve stejné pánvičce ještě opražíme nasekané arašídy a dozdobíme jimi salát.

Od: Liška, 11.6.2019

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Jméno:
Mail:
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Doba přípravy: 40 min
Počet porcí: 4 porce
Autor: Liška
Cena ingrediencí: 29 Kč za porci
Kategorie: saláty, vegetariánské, veganské

Nutriční hodnoty (1 porce)

Energetická hodnota
337.03 kcal
Protein
10.53 g
Sacharidy
z toho cukr
41.30 g
0.89 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
13.92 g
1.52 g

Detailní rozpis podle ingrediencí