Quionovo-čočkový salát

Jsem velký jedlík, ale přes léto, když se teplota šplhá k třicítkám, tak mě chuť opouští. Ale dobrým salátem nikdy nepohrdnu 🙂 Proto tu mám samostatnou sekci na saláty, protože je miluji 🙂

Reklama

Ingredience

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Quinou několikrát propláchneme a pak dáme do hrnce, zalijeme 500 ml vody. Přivedeme k varu, snížíme teplotu a vaříme cca 10–15 minut nebo dokud se veškerá voda nevstřebá a quinoa nebude měkká a nadýchaná.
2.
Mezitím nakrájíme salát a avokádo a vložíme do mísy. Pokapeme citrónovou šťávou a promícháme.
3.
Nakrájíme cibuli na nudličky a osmahneme na trošce oleje.
4.
Když se nám cibulka začne hezky grilovat, přidáme propláchnutou čočku a po chvíli i quinou. Nakonec osolíme a opepříme, přidáme koření a mícháme pár minut.
5.
Vše vmícháme k salátu.
6.
Ve stejné pánvičce ještě opražíme nasekané arašídy a dozdobíme jimi salát.

Od: Liška, 11.6.2019

Reklama
Reklama
Reklama

Podobné recepty

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 40 min celkem
Množství: 4 × porce
Autor: Liška
Cena ingrediencí: 1 × porce = 32 Kč
Rozpis na položky
Kategorie a štítky:
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
324.16 kcal
Protein
11.22 g
Sacharidy
z toho cukr
38.61 g
0.68 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
10.68 g
1.42 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama