Salát s quinoou, zeleninou a granátovým jablkem

Jednoduchý, rychlý a chutný salát sebou na cesty, nebo jen pro líné dny.

Ingredience

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Quinou několikrát propláchneme a pak dáme do hrnce, zalijeme 500 ml vody. Přivedeme k varu, snížíme teplotu a vaříme cca 10–15 minut nebo dokud se veškerá voda nevstřebá a quinoa nebude měkká a nadýchaná.
2.
Postavíme vodu s olejem na těstoviny a uvaříme dle návodu.
3.
Až je quiona hotová, propláchneme vodou a přesypeme do salátové mísy.
4.
Oloupeme mrkev, omyjeme salát a sušená rajčata a vše nakrájíme na kostičky.
5.
Vydlabeme granátové jablko.
6.
Vše smícháme s quinoou.
7.
Scedíme těstoviny a též přidáme do salátové misky.
8.
Osolíme a opepříme, přidáme lahůdkové droždí. Můžeme ještě trochu zakápnout olejem.
9.
Vše důkladně promícháme.
10.
Pokud máte rádi bylinky, můžete do salátu ještě nakrájet i ty.

Od: Liška, 29.10.2019

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Jméno:
Mail:

Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 15 min příprava
20 min vaření
40 min celkem
Množství: 6 × porce
Autor: Liška
Cena ingrediencí: 1 × porce = 24 Kč
Rozpis na položky
Kategorie: hlavní chod, saláty, zelenina, luštěniny, těstoviny, vegetariánské, veganské, bez laktózy

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
241.60 kcal
Protein
9.87 g
Sacharidy
z toho cukr
36.65 g
6.37 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
3.49 g
0.49 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

×

Nenechte si nic uniknout!

To nejlepší vám pošleme do mailu.

Ne, nechci.