Vietnamský salát z quinoy s krevetami

Ingredience

Na dresing

Ostatní

Počet porcí:

Postup přípravy

1.
Nejprve dáme vařit quinou. Quinou nasypte do hrnce a zalijte dvojnásobným množstvím vody (na 1 hrnek quinoy přibližně 2 hrnky vody). Přiveďte k varu, přikryjte pokličkou a na mírném ohni počkejte, až se voda absorbuje (přibližně 15-20 minut).
2.
Mezitím dejte vařit vodu na krevety. Počkejte, až se bude vařit a vhoďte krevety, pokud máte mražené, musí být předem rozmrazené. Nechte ve vařit asi 2 minuty, poté je vhoďte do studené vody, aby se zastavil var.
3.
V průběhu vaření si připravte zálivku. Smíchejte všechny ingredience na zálivku a míchejte, dokud se cukr nerozpustí.
4.
Až bude quinoa hotová, nechte ji vychladnout. Než vychladne, dejte krevety marinovat do zálivky.
5.
Po vychladnutí quinoy přidejte zeleninu, zálivku s krevetami a koriandr. Dobře promíchejte. Podávejte studené.

Od: BunTom, 5.2.2018

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Jméno:
Mail:
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Doba přípravy: 30 min
Počet porcí: 3 porce
Autor: BunTom
Cena ingrediencí: 88 Kč za porci
Kategorie: hlavní chod, saláty, asijská, mořské plody

Nutriční hodnoty (1 porce)

Energetická hodnota
562.77 kcal
Protein
34.03 g
Sacharidy
z toho cukr
71.70 g
11.77 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
15.54 g
0.73 g

Detailní rozpis podle ingrediencí