Vietnamský salát z quinoy s krevetami

Reklama

Ingredience

Na dresing

Ostatní

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Nejprve dáme vařit quinou. Quinou nasypte do hrnce a zalijte dvojnásobným množstvím vody (na 1 hrnek quinoy přibližně 2 hrnky vody). Přiveďte k varu, přikryjte pokličkou a na mírném ohni počkejte, až se voda absorbuje (přibližně 15-20 minut).
2.
Mezitím dejte vařit vodu na krevety. Počkejte, až se bude vařit a vhoďte krevety, pokud máte mražené, musí být předem rozmrazené. Nechte ve vařit asi 2 minuty, poté je vhoďte do studené vody, aby se zastavil var.
3.
V průběhu vaření si připravte zálivku. Smíchejte všechny ingredience na zálivku a míchejte, dokud se cukr nerozpustí.
4.
Až bude quinoa hotová, nechte ji vychladnout. Než vychladne, dejte krevety marinovat do zálivky.
5.
Po vychladnutí quinoy přidejte zeleninu, zálivku s krevetami a koriandr. Dobře promíchejte. Podávejte studené.

Od: BunTom, 5.2.2018

Reklama
Reklama

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 30 min celkem
Množství: 3 × porce
Autor: BunTom
Cena ingrediencí: 1 × porce = 86 Kč
Rozpis na položky
Kategorie: hlavní chod, saláty, asijská, mořské plody, bezlepkové, bez laktózy
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
535.05 kcal
Protein
31.54 g
Sacharidy
z toho cukr
62.18 g
10.34 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
14.95 g
1.97 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama